Ysboerke

dinsdag 18 september 2007

Vandaag een dagje heerlijk eropuit. We gaan tezamen met Martin en José naar België. Allereerst naar de basiliek van Scherpenheuvel, waarna de abdij van Averbode volgt en als sluitstuk het stadje Diest met zijn bezienswaardigheden waaronder het begijnenhof.

Hét moment van de dag is bij de abdij van Averbode. Her en der hadden we al gelezen dat het een van dé bekendste ijsplekken van de streek is: de ijskarren aan de oprijlaan van de prachtige abdij van Averbode. Nadat we de auto hebben geparkeerd zien we een ijsboerke zijn ijskar al parkeren. Wij willen allereerst de abdij bezoeken en daarna besluiten we nog de geocache 't Heilig Cachke te zoeken. Deze cache had toch wel wat voeten in aarde aangezien de puzzel op zich al een puzzel was. Zo ronddwalende door het stukje bos zagen we wel waarom dit 't Heilig Cachke heet. Uiteindelijk de cache toch gevonden en we besloten dat we dat moesten vieren met zo’n heerlijk ijsje.

We lopen terug naar de auto en zien dat er ondertussen een tweede ijsboerke zijn kar daar heeft gestald! In dit jaargetijde met toch wel wat wisselvallig weer en dan zelfs twee ijboerkes naast elkaar? We bestellen ons ijsje en Martin vraagt aan de man waarom er twéé ijsverkopers zijn, waarop het ijsboerke heel gevat antwoord: omdat de derde er nog niet is…..! Stilte…. Martin is met stomheid geslagen (en dat gebeurt toch niet gauw) en de eerste tien minuten is hij er zo van onder de indruk dat hij zelfs niet goed weet hoe zijn overheerlijke ijsje te verorberen.

0 reacties: