d'Artagnan

donderdag 6 september 2007

Vandaag hadden we eigenlijk plannen om een wandeling ergens in het zuiden te maken, maar de laaghangende bewolking zorgde ervoor dat we onze plannen een beetje aanpasten aan het weer. We wilden eigenlijk ook nog wel weer eens naar onze bourgondische hoofdstad Maastricht, daar waren we al héél lang niet meer geweest! Tevens wilden we de Vestingwerken wel zoeken.

In eerste instantie was het een beetje druilerig weer, maar tijdens onze zoektocht werden we onderweg nog getrakteerd op trompetgeschal met pianoklanken en een welluidende aria! Driemaal raden waar we toen ergens liepen….

Onze tocht voert ons over de voormalige stadswallen, de Helpoort en de diverse wachtgebouwen. Even later staan we dan oog in oog met de zwierige musketier d’Artagnan, die hier in 1673 is gesneuveld.

We zijn ondertussen ook in de buurt van bastion Waldeck. Hier waren we nog nooit eerder geweest. Nadat we hier even hebben rondgekeken, onze laatste informatie hebben verzameld en de eindcoördinaat hebben berekend, kunnen we gaan zoeken. Niet veel later kunnen we deze micro-cache ook al loggen.

Daarna gaan we nog even de stad in om bourgondisch te genieten van een heerlijk uiensoepje bij de Bóbbel. Dat hebben we dan verdiend, menen we…..

0 reacties: