Wherigo - vervolg

maandag 17 maart 2008

En toen was er een paar dagen geleden ineens een Wherigo cache niet ver bij ons vandaan. Zodoende toen maar eens stappen ondernomen om de Wherigo player te downloaden en eens te kijken of we alles aan de praat krijgen. Het had wel héél wat voeten in aarde, dat kan ik wel vertellen.

Wat hebben we gedaan:

  • De Wherigo player geïnstalleerd op onze oude HP Ipaq 1940.
  • De compoorten met regedit veranderd zodat de TomTom BT GPS ontvanger met een ander programma dan TomTom kan communiceren en voor de zekerheid TomTom verwijderd.
  • Helaas zag de Wherigo player de GPS ontvanger niet en ook het programma Ozi zag ‘m niet. Daardoor vroegen we ons af of de GPS ontvanger nog goed functioneerde. Geprobeerd een netwerkverbinding te krijgen tussen de laptop en de TomTom BT GPS ontvanger.
  • De PPC ook weer laten communiceren met de laptop via BlueTooth. Ozi CE (op de PPC) kon daarna ineens onze locatie vaststellen. Er was dus een soort netwerkverbinding ontstaan met de GPS ontvanger.
  • Daarna de Wherigo player gestart en de tutorial kunnen spelen. Hiervoor moest ik wel echt naar buiten en een stuk gaan lopen. Dus zoals gezegd: geen spel achter je computerscherm maar met een schermpje in de hand de behoorlijke waterkou van vandaag aan den lijve voelen.

Wat wel een beetje vreemd is, is dat zodra de netwerkverbinding verwijderd wordt ook de Wherigo player de GPS ontvanger niet meer kan vinden. Ook lijkt het erop dat we eerst een verbinding tussen het programma Ozi en de GPS ontvanger moeten realiseren en nadat we het programma hebben afgesloten en dan de Wherigoplayer starten er wel een verbindingen met de GPS ontvanger mogelijk is. Wij zien hier geen logica in en we hoeven het verder ook niet te snappen, het voornaamste is dat het werkt. Dus…… Kreupelbusch…. here we come!!!!
Eén ding vragen we ons wel nog af: houdt de batterij het lang genoeg uit als we daar buiten aan het rondstruinen zijn…..

0 reacties: