Pasen op de lange latten?

vrijdag 21 maart 2008

Op eerste paasdag lag ons reisdoel nabij Lellingen in Luxemburg. Daar hadden we eigenlijk met vrienden een wandeling op het oog, waarbij we dan de pracht van de wilde narcissen konden bewonderen.

Vandaag begint de lente. Veel is daar buiten niet van te merken. Vanmorgen zag ik allerlei weertypen voorbij trekken: regen, hagel, onweer, sneeuwvlokjes, maar af en toe ook zonneschijn. Met deze maartse buien is de lente niet zo fraai van start gegaan. Daarbij las ik ook nog het volgende in de krant:

Koudste paasdagen in ruim 40 jaar

Met middagtemperaturen rond 5 graden wordt het komend weekend wellicht de koudste Pasen in ruim veertig jaar.
In sommige delen van Nederland wordt drie tot vijf centimeter sneeuw verwacht, in de Ardennen zelfs twintig tot dertig centimeter. In de Alpen valt een dik pak verse sneeuw.

We hebben geen sneeuwkettingen, dus dat ritje naar Luxemburg komt te vervallen. Nu ga ik me voorbereiden op een Pasen met bivakmuts, glühwein en een kop warme chocolademelk!

3 reacties:

Anoniem zei

Prettige witte paasdagen!

antonh zei

Jos en Thea, gewoon lekker thuis blijven. Het water staat hier ook ongeveer 20 centimeter hoger in het kanaal van de vele regen van de laatste 3 dagen. En ik heb nog wel sneeuwkettingen liggen hoor. Moet je ze maar even komen halen in Oude pekela. Wij gaan waarschijnlijk nog even naar het eiland Borkum van uit de Eemshaven.
Prettige Paasdagen gewenst door Marie-Louise, Hein en Saskia

Thea zei

@Annie
Ondanks je wens, geen witte kerst en nu ook al weer geen witte Pasen!!!

@antonh
Thuisblijven? Je kent ons toch goed genoeg om te weten dat we, al is het maar voor eventjes, toch de frisse lucht op willen!!! En 'even' naar Oude Pekela.... we zijn sneller in Luxemburg.
Fijne Paasdagen.