Onze eerste ervaring met Wherigo

zondag 23 maart 2008

Dan denk je een witte Pasen te krijgen en sta je ‘s morgens voor het raam en ziet een stralend blauwe lucht, geen sneeuw en volop zon! Dus eropuit! Geen narcissen in Luxemburg, maar de voormalige stortplaats van Ubach over Worms, nu teruggegeven aan de natuur en bekend als Kreupelbusch. Hier hadden we onze eerste Wherigo-experience.

Onze log van Kreupelbusch:

Over Wherigo:
Al een tijdje onder andere op het forum over Wherigo en de mogelijkheden gelezen. In eerste instantie was het niet helemaal duidelijk, maar nadat we er eens eventjes voor waren gaan zitten, zagen we toch de mogelijkheden van dit nieuwe fenomeen. Maar pas nadat deze cache online was gekomen, zijn we de player eens gaan downloaden. Het heeft ons twee middagen gekost om onze oude PPC met BT GPS ontvanger aan de praat te krijgen. Daarvoor hebben we eerst TomTom moeten verwijderen (gebruiken we niet meer op de PPC), aangezien die de compoorten blokkeerde. Daarna nog weer eens in het register met diezelfde compoorten moeten fröbelen. Eindelijk konden we de tutorial spelen. Zo, nu waren we er klaar voor, dachten we…… vanmorgen bleek dat we de cartridge niet konden zien in de player!!! Pas nadat we de tutorial hadden verwijderd en we de cartridge van deze cache hadden hernoemd naar tutorial, zagen we ‘m. Dus nu gauw op pad.

Over Kreupelbusch:
Met een stralend zonnetje parkeerden we onze auto om aan deze nieuwe ervaring te gaan beginnen. Onze grootste zorg was of de batterij van onze PPC het nog wel zo lang zonder stroom zou kunnen volhouden. Nadat we de derde startcode hadden en de sudoku moesten oplossen, voor alle zekerheid weer even terug gelopen naar de auto om de PPC weer eventjes wat voeding te geven. We dachten de sudoku snel op te lossen, maar daar hadden we toch iets meer tijd voor nodig. Terwijl we daar nog stonden te puzzelen arriveerde daar team Nineball. Nadat de sudoku was opgelost, zijn we de tocht tezamen aangegaan. Het gebied Kreupelbusch is een natuurgebied in wording, maar toch al de moeite waard. Het was wel bijna overal even drassig, maar dat mocht de pret niet drukken. Plotsklaps leek het pad door een vijver te lopen. Wat nu? Het ijs op het water was te dun, dus er maar voorzichtig vlak langs het water te lopen. Even later hebben we een alternatieve weg hogerop gezocht, alhoewel het daar niet veel droger was. Uiteindelijk alles verder zonder problemen kunnen vinden. Alhoewel we er niet meer zo ‘paasbest’ uitzagen, daarna toch nog op ‘paasvisite’ geweest.
Het was een aparte manier van cachen, maar voorlopig geeft het traditionele cachen ons nog genoeg voldoening. We zullen dus niet binnen afzienbare tijd overstappen op een andere GPS of een betere PPC met GPS. Wel zijn we blij dat Moose deze cache heeft uitgezet, zodat wij de mogelijkheid hadden om eens een Wherigo-experience te beleven.

In: coin Geohana Geocoin vduuren
Uit: Cool_Navigator's 2006 CITO Geocoin

Nineball, bedankt voor het samen delen van deze nieuwe ervaring. Moose bedankt voor deze cache.

1 reacties:

Harold@blogging zei

Hoi Jos en Thea,

Narcissenroute in Luxemburg ? Ja vorig jaar rond deze tijd nog gelopen. Dan is het nu wel even anders nietwaar.

Over Wherigo;
Het geklungel van Jos met zijn PDA komt me heel bekend voor. Ook ik ben reeds enkele dagen verwoede pogingen aan het doen om mijn (wat oudere) PDA met bluetooth GPS muis aan de praat te krijgen onder de wherigo player. Jullie log heeft me wellicht tot de oplossing gebracht. Helaas heb ik TomTom regelmatig nodig en heb ik 'm kortgeleden geupdate naar een nieuwe versie. Dus deinstaleren daar wacht ik maar even mee, wellicht in de vakantie.

Groetjes, en wellicht tot ziens tijdens een reguliere cache.

Harold en Marieta (OmeHarry)