Klavertje vier

maandag 20 augustus 2007

Vandaag hoppen en shoppen. Eerst gaan we naar Würselen, waar een grote dierenspeciaalzaak moet liggen met een uitgebreide aquariumafdeling: Aquatop. Maar voordat we daar zijn, sjezen we over de autoweg eerst voorbij het industriegebied, waarna je via enkele klaverblaadjes weer terug kunt in de juiste richting. Maar TomTom brengt ons keurig daar waar we willen zijn.

Aquatop is inderdaad een uitgebreide zaak waar ontzettend veel te zien en te krijgen is. Natuurlijk kopen wij ook het een en ander:

• ELOS Fase 2 is een toevoeging voor het aquarium met een mix van diverse sporenelementen die belangrijk zijn voor de groei van de planten.

• JBL Aqua EX is een product om de bodem mee te reinigen. Het water met de mond aanzuigen is niet meer nodig, door een paar maal op en neer te schudden begint de Aqua EX automatisch het water aan te zuigen. Daarbij werkt het ook nog met een soort kraantje waardoor de afzuiging tijdelijk te stoppen is om de emmers met water te verwisselen. Hierdoor wordt het voor Jos gemakkelijker om het water van het aquarium alleen te verversen.

• Hydor FLO, een draaiende waterverdeler dat op de uitlaat van de pomp geplaatst wordt. Door de kracht van het water draait de FLO 360 graden rond, waardoor er een betere verdeling van het water is. Misschien komt dit onze Riccia ook ten goede, want de laatste tijd leek die het iets minder goed te doen.

Nu we toch in de buurt van Wohnwelt Pallen zijn, hoppen we daar ook nog even naar binnen. We zijn op zoek naar een nieuwe bureautafel. Nu hebben we twee stukken tafel daar staan met verschil in hoogte en diepte en daartussen in weer een klein tafeltje met allemaal véél rommel. Nadat we even hebben rondgekeken zonder te verdwalen gaan we weer verder. Hier niets wat voor ons de juiste oplossing is.

Terug naar Nederland en door naar Ikea. Maar eerst weer over al die klaverblaadjes. Ik weet niet hoeveel we er hebben gehad maar ik voel me onderhand een klavertje vier! Bij Ikea vinden we twee bureautafels die tezamen een werkvlak van 240 bij 80 centimeter bieden. Dus de bouwpakketten inladen en naar huis, alwaar het knutselen kan beginnen. Eerst de oude meubels van de kamer af en na ruim een uur staat de boel. Wat een werkruimte, maar niet voor mij alleen. Ik moet de ruimte delen met Jos. En wat ziet het er nu opgeruimd uit! Nu moet ik natuurlijk niet weer allerlei knipsels en papieren zomaar op mijn bureau laten slingeren. Hopelijk blijft het nu een beetje opgeruimd.

0 reacties: