iBBQ

dinsdag 11 mei 2010

We wilden een nieuwe BBQ kopen, maar als je in diverse winkels gaat kijken, dan blijken veel barbecues uitgegroeid tot complete buitenkeukens met enorme afmetingen! Dat past niet in onze kleine tuin. Plots zagen we daar een compactere vorm met ook nog eens een zeer aantrekkelijk uiterlijk. Deze BBQ bleek diverse mogelijkheden te hebben door de aanwezigheid van niet alleen een grillplaat, maar ook nog een bakplaat en pizzasteen. Meteen zagen we het voor ons: op een warme zomeravond onze eigen gebakken pizza met een lekker koel Italiaans wijntje erbij......

Ondanks zijn compacte verschijning is de capaciteit van Element by Fuego (ja, zo is de naam) verrassend veelzijdig, door een dubbele kookzone die met één knop te bedienen is. Element by Fuego staat op stevige grote wielen en wij kozen voor de stoere RVS uitvoering. Voor meer info, zie Element by Fuego.

Achteraf ben ik erachter gekomen dat het revolutionaire design komt van Robert Brunner, één van de topontwerpers van Apple. Net zoals bij computers en iPhones telt het uiterlijk, maar draait het vooral om de inhoud en de mogelijkheden. De stijlvolle gasbarbecue blijkt een even multifunctionele als multiculturele cooker. Eentje voor elke smaak en voorkeur, eenvoudig te bedienen. In de VS wordt hij al de i-BBQ genoemd. Wat een toeval dat we als echte iPhone liefhebbers op zo'n uitgedacht model BBQ vallen.

Het grillgedeelte hebben we al uitgeprobeerd en dat ging echt geweldig. Binnenkort gaan we ons aan de pizza begeven! Als iemand een lekker recept heeft, dan houden wij ons aanbevolen!

3 reacties:

Anoniem zei

Hoi Jos en Thea,
wat staat er op het menu buiten de piza's?
De bq ziet wel mooi uit.
Groeten uit Oude Pekela,
Marie-Louise, Hein en Saskia

Thea zei

Wat er nog meer op het menu staat? Tja, we hebben pas één keer het grillgedeelte uitgeprobeerd met daarop een gewoon stukje vlees. Maar wie weet tot welke culinaire hoogstandjes we nog gaan komen op de komende mooie zomerse avonden? ;-)

Annie zei

Een echt Italiaans pizza-recept:
http://ciaotutti.nl/http:/ciatutti.nl/ricetta/pizza/
De Italiaanse zomer wordt er helaas niet bij geleverd.