iBBQ #2: de pizza

woensdag 12 mei 2010

Ondanks het herfstachtige weertype van gisteren, konden we de verleiding niet weerstaan om zelf eens een pizza te bakken in onze eigen pizza-oven. De BBQ onder de veranda en binnen de tafel dekken, dat moet lukken. We waren eerder al naar de bakwinkel geweest voor meel. Daar hadden ze ook een pizzamix en die hebben we geprobeerd.

Nadat we het deeg klaar hadden en deze mooi uitgerold was tot een ietwat ronde lap, zijn we die gaan beleggen met een heerlijk pittige paprika-tapenade van Easy Gourmet (gekocht in Duitsland), met daaroverheen een mix van champignonplakjes en uienringen. Heel eenvoudig maar na een klein kwartiertje bij 260 graden, zaten we aan een heerlijke pizza! Het is toch een aanmerkelijk verschil zo'n pizza gebakken op een steen of een pizza vanaf een rooster uit een gewone oven.

Ons tweede probeersel was een echt toppertje, al zeggen we het zelf! Allereerst hebben we gewoon een pizzabodem gebakken. Daarna kwam de vulling er pas op. Hier het recept voor de vulling: roer twee delen roomkaas en een deel zure room in een kom glad met enkele druppels citroensap en een eetlepel fijngehakte verse dille. Verdeel dit over de pizza en schik daarop gerookte zalmsnippers en versier met kappertjes en nog wat dille. Hmmmm..... om je vingers bij af te likken! Daarbij nog een lekker glaasje rosé en het slechte weer was welhaast vergeten.

1 reacties:

Anoniem zei

Zoals het beschreven is moet het wel een heerlijke pizza zijn. Wij kunnen het echter zo niet beoordelen. We wachten af.