Briam

woensdag 28 oktober 2009

Enige tijd geleden hoorde ik iemand vertellen over het Griekse gerecht Briam. Het klonk héérlijk en ik wilde het ook wel eens proberen. Het recept zou ik per mail krijgen, maar daar wacht ik nog steeds op. Gewoon even gegoogeld en dan vind je het ook. Het is een bijgerecht en het recept is voor 8 personen:

1 kg rode tomaten
1/2 kg aubergines
1/2 kg courgettes
1/2 kg aardappelen
250 gr wortelen
250 gr groene paprika
1/2 kop peterselie, fijngesneden
1/2 kop gepelde knoflookteentjes
1 kop ui, gesnipperd
1 kop olijfolie
peper en zout

De tomaten, aubergines en courgettes wassen schoonmaken en in plakjes snijden. De aardappelen schillen en in plakjes snijden. De wortelen schrapen en in plakjes snijden Door elkaar in een ovenschaal met olijfolie leggen. De peterselie, de in ringen gesneden ui, de in reepjes gesneden paprika, de knoflookteentjes en peper en zout eraan toevoegen.Alles mag door elkaar heen in de ovenschaal. In een matig warme oven 2 uur bakken. Tijdens het bakken twee koppen water toevoegen en zoveel meer als nodig mocht blijken.

Een matig verwarmde oven is volgens mij een oven met temperatuur van 150 graden. Het water hoefde ik niet toe te voegen, want het was nat genoeg. Waarschijnlijk door de tomaten en misschien ligt het ook aan onze oven. Het was in ieder geval heerlijk en daarmee voor herhaling vatbaar. Ik zou zeggen, probeer het zelf maar eens en eet smakelijk!

0 reacties: