Moussaka

vrijdag 24 augustus 2007

Staat vandaag ineens mijn nicht voor de deur met het recept voor moussaka. Enige maanden geleden hebben wij bij haar (en man en kinderen) dit gegeten. Jos vond het zó lekker, dat ik maar om het recept heb gevraagd.

Hier is het:

• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijd 1 aubergine in plakken en bestrijk ze dun met olijfolie.
• Bak 10 minuten op de bakplaat.
• Kook 4 grote aardappelen 10 minuten en snijd in plakken.
• Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin 1 uitje en 1 teentje knoflook, voeg 350 gram rundergehakt toe en bak het rul.
• Schenk 1½ deciliter tomato fritto bij en voeg 2 theelepels oregano en ½ theelepel kaneel toe.
• Leg in een hoge ovenschaal (inh. ± 1 liter) om en om lagen aubergine, aardappelen, gehakt en de helft van 100 gram geraspte belegen kaas en schenk er een mengsel van 2 losgeklopte eieren, 100 gram magere kwark, zout en peper overheen. Bestrooi met de overgebleven kaas..
• Bak de moussaka in 20 minuten goudbruin en gaar.
• Serveer er een salade van komkommer en een dressing zonder olie bij. Garneer met veel peterselie.

Ondertussen heeft ze zelf dit recept wel naar eigen smaak aangepast, maar daar komen we wel uit. I. alvast bedankt en we gaan dit zo snel mogelijk uitproberen!

0 reacties: